lauantai 15. tammikuuta 2011

Addiktin päiväannos

Kirjanhimoni on edennyt siihen pisteeseen, että löysin itseni Akateemisesta Kirjakaupasta torstaiaamuna tasan seitsemältä. Satuin heräämään omia aikojani jo neljän jälkeen ja ajattelin, että katsastanpa kerrankin kirja-alen heti ensimmäisten joukossa. Odotin näkeväni ison lauman intomielisiä kirjallisuuden ystäviä, mutta mikä pettymys: kaupassa oli lisäkseni vain kaksi asiakasta. No, olipahan tilaa katsella rauhassa.

Katseluksi se sitten melkein jäikin. Kirppis- ja divarihintoihin tottunut ei kovin kivuttomasti tee heräteostoksia kirjakaupasta alehinnoillakaan. Ostin kuitenkin yhden puolihintaisen pokkarin, kun en halunnut poistua tyhjin käsin:
Tom Perrotta: The Abstinence Teacher (5,45 €)
En ole lukenut Perrottaa aiemmin - suositukseksi riittivät tällä kertaa Nick Hornbyn kehut takakannessa. Olisin ostanut myös Jouni Paakkisen mainion Simpsonit-kirjan, mutta se oli ilmeisesti ennakkomyyty loppuun netissä (petkuhuiputusta!).

Päivän velvollisuuksien jälkeen jatkoin kierrosta Suomalaisessa, jonka aletarjonta ei myöskään päätä huimannut. Lähtöä tehdessäni huomasin onneksi ovensuussa poistohyllyn, josta tein mainion löydön:
Bernhard Schlink: Neuvoton sukupolvi (1,95 €)
Schlink on jo onnistunut vakuuttamaan minut kahdella romaanillaan, joten tältä novellikokoelmaltakin on lupa odottaa paljon.

Kahdella kirjalla ei hirveän pitkälle pötkitä, mutta onneksi päätin poiketa vielä Kirjatorin Outletissa (Hämeenkatu 1). Myymälän loppuunmyynti sen kuin kiihtyy, alennusprosentti oli nostettu seitsemäänkymmeneen.



Reilulla kympillä irtosi kelpo kasa kauniita kovakantisia kirjoja:
Martin Amis: Keltainen koira (2,55 €)
Johan Harstad: Ambulanssi (1,80 €)
Johan Harstad: Buzz Aldrin - taviksena olemisen taito (3,45 €)
Juuli Niemi: Tule hyvä (1,50 €)
Martin Page: Maailmanloppuihin tottuu (1,35 €)
Niemen kirjan olen joskus lukenut, ja muidenkin uskon olevan helposti hintansa väärtejä. Ensimmäiseksi lukuvuoroon pääsi Buzz Aldrin.

Suosittelen Kirjatori-visiittiä muillekin tamperelaisille, ennen kuin on liian myöhäistä. Siellä oli vielä paljon hyviä kirjoja, kuten Joel Haahtelan Lumipäiväkirja (3 €) ja Heidi Könkään Jokin sinusta (2,65 €).

Kohta lähden kaupungille katselemaan, josko jostain löytyisi vielä vähän lisää luettavaa...

9 kommenttia:

  1. Itse katselin netistä ennakkoon Akateemisen alekirjoja ja oli aika surkea valikoima. Tai olihan siellä hyviäkin ja hyvältä vaikuttavia, mutta aika hintavia. Onneksi on kirjasto, divarit ja huuto.net.

    Kirjaston asiakasmäärissä ei ale näkynyt yhtään, pikemminkin päinvastoin. Heh.

    VastaaPoista
  2. Kirjaston vetovoimaa ei pikkujutut heilauttele!

    Joo, en oikein ymmärrä niitä ihmisiä jotka löytävät noista aleista kassikaupalla ostettavaa, taitavat olla aika laiskoja kirjanmetsästäjiä muina aikoina. Ja totta kai näin tänään kirppiksellä kolmella eurolla just ton saman kirjan, josta maksoin Akateemisessa 5,45. Mitä tästä opimme - ikinä ei kannata ostaa mistään mitään, kun aina sen saa kuitenkin jostain muualta halvemmalla. Toisaalta kirppiksen painoksessa ei ollut Hornbyn kehuja kannessa, eli se olisi varmaan jäänyt joka tapauksessa ostamatta ja olisin säästänyt vielä enemmän... Heh.

    VastaaPoista
  3. Mun pitikin sanoa, että haluan sun löydöistä listan, mut sehän tuli pyytämättäkin. Kylläpäs pino näyttää kauniilta.

    Mä oon lukenut noista vaan Pagen (tietysti) ja lisäks jokunen vuos taaksepäin ton Buzz Aldrinin. Se oli muistaakseni ihan hyvä. Pagesta puheenollen haluaisin lukea uudestaan Sudenkorennon lennon, mut alko vähän pelottaa, koska luin vähän aikaa sitten Kuinka minusta tuli tyhmän uudestaan, eikä se ollutkaan ihan niin hyvä kuin muistin... Ja Tom Perrotta menee muuten ainakin hypistely- ellei lukulistalle, kun kerran Hornbykin tykkää.

    VastaaPoista
  4. Minusta tälläiset alennustempaukset ovat arveluttavia. Kaupat ovat täynnä, myyjät äkäisiä, eikä mitään (ainakaan minä) löydä.

    Itse bongaan paljon hyviä kirjoja lähikirjastoni kierrätyshyllyltä, johon kuka tahansa voi viedä kirjoja joista haluaa eroon. Löytyykö tälläistä keksintöä Tampereelta?

    VastaaPoista
  5. -90 % kaikesta Kirjatorilla tänään, joten kahmin halpuudesta huumaantuneena läjän kirjoja lähinnä kannen perusteella, eikä maksanut siltikään juuri mitään. Maailman loppuihin tottuu nyt enää 45 senttiä. Ihan kreisiä.

    VastaaPoista
  6. Kiitos taas vinkistä Pekka! Käväisin tänään Kirjatorin Outletissa ja alennusprosentti oli nyt jo 90. Eipä siinä kauheasti enää jäänyt hintaa kirjoille, vaikka eipä siellä kyllä kauheasti ollut enää valikoimaakaan.
    Mulla päätyi ostoskoriin:
    Paavo Westerberg - Ranta
    Sari Vuoristo - Säätiedotus merenkulkijoille
    Martin Page - Maailmanloppuihin tottuu
    Johan Tell - 100 tekoa maapallon puolesta...
    Loppulasku oli 2,79 euroa. Tuosta tuli jo vähän huono omatunto.

    VastaaPoista
  7. Annina: Eipä kestä! Turha varmaan potea huonoa omaatuntoa, kirjat pääsivät ainakin hyvään kotiin (ties minne ne myymättä jääneet joutuvat).

    melancholydisco: Joo, huomasin saman tänään ja kirosin, että tuli maksettua viime viikolla noista ihan liikaa... No ei vaan. Mutta lohdutukseksi ostin tänään 14 kirjaa, yht. 10,40 e!

    Jack: Asiaa puhut. Onneksi Tampereellakin on kierrätyshylly: http://poplaari.blogspot.com/2010/02/tuo-tullessas-vie-mennessas.html

    Heli: Sain eilen luettua Buzz Aldrin loppuun ja tykkäsin kyllä kovasti. Tämän päivän löytöjä en taida jaksaa listata ainakaan heti.

    VastaaPoista
  8. En tiedä, noteeraatko vanhoja kommentteja, mutta kommentoin silti tänne vuoden takaiseen postaukseesi. :)

    Oletko jo lukenut Amisin Keltaisen koiran? Jos olet, mitä pidit siitä? Lainasin sen nimittäin taannoin kirjastosta, mutta palautin tällä viikolla lukemattomana, kun olin aikani hillonnut kirjaa hyllyssäni. Jäi kuitenkin kaivelemaan, pitäisiköhän lainata se uudestaan..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noteeraan toki, kommentit ovat yhtä tervetulleita kaikenikäisiin postauksiin! :)

      Valitettavasti en ole vieläkään lukenut Keltaista koiraa, enkä mitään muutakaan Amisia loppuun asti. Kulttiklassikko London Fieldsiä aloitin toissa vuonna, mutta se jäi kesken, vaikka tarina olikin jännä ja kieli melkoista ilotulitusta (ehkä välillä liiankin kanssa). Ehdottoman kiinnostava kirjailija kuitenkin, varmasti vielä joskus luen jonkun kirjan ihan kokonaan.

      Muistakaan yllä olevista kirjoista en muuten ole edelleenkään lukenut muuta kuin tuon Buzz Aldrinin sekä jo aiemmin lukemani Juuli Niemen. Vähän noloa...

      Poista